Header Image

ΥΒΡΙΔΙΚΑ

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

SAVE THE DATE

UNLIMITED ABILITIES DAYS

Η φετινή θεματική περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία, την εξέλιξή της και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με θετικό πρόσημο στη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να μας εξασφαλίσει περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής, για κάθε πολίτη, με αυτονομία χωρίς περιορισμούς! Οι άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να παράγουν πολιτισμό, να καινοτομούν να εργάζονται, να ερωτεύονται και να οραματίζονται.

3 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕVENT

#TALKS

Ομιλίες που θα εμπνέυσουν!

Η πανδημία του COVID-19 επιτάχυνε την ένταξη της τεχνολογίας στην ζωή μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, ακοής και κίνησης μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογικές εφαρμογές για να ξεπεράσουν τα εμπόδια της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος της κοινωνίας. H πολιτεία μπορεί να εντάξει τεχνολογικά εργαλεία που θα μας  εξασφαλίσουν ισότιμη συμμετοχή στις προκλήσεις της πόλης που ζούμε, σε κάθε περιοχή. Η ιατρική και η επιστήμη έχει στα χέρια της τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουν περισσότερη υγεία και φροντίδα για κάθε ηλικία και πάθηση χωρίς διακρίσεις.

#CHALLENGE

Σε θέματα Υγείας/Ενσωμάτωσης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι ημέρες γιορτής συνδυάζουν την διάδραση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση.  Ο κάθε ενεργός πολίτης καλείται να αντιδράσει θετικά με πράξεις σε προκλήσεις σε θέματα υγείας, πρόληψης, ισότιμης ένταξης και ενδυνάμωσης. Φέτος η δράση θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με θέματα πολιτισμού, αθλημάτων, σχολείων, εργασίας, πανεπιστημίων, ψυχαγωγίας και δωρητών ζωής.

#HACKATHON

To design στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός «Design & Care» Hackathon έχει ως στόχο να συνδυάσει το design με την φροντίδα και  αξιοποιώντας τις αρχές του κοινωνικού marketing, στοχεύουμε στην καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων σε σύγχρονα θέματα υγείας/αναπηρίας. Νέοι σχεδιαστές/γραφίστες/καλλιτέχνες καλούνται να συμμετέχουν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό και να σχεδιάσουν για τις σπάνιες παθήσεις.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

με παρουσιάσεις που θα εμπνέυσουν
HANS JORGEN WIBERG
Founder, Be My Eyes
ΒΑΚΗΣ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διοικητής Γ. Νοσοκομείου «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
ŽAN MENART
CEO, Smart Optometry

ΧΟΡΗΓΟΙ

ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

Συνεργάτες σε μία πολυδιάστατη διοργάνωση

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ευχαριστούμε θερμά για την Αιγίδα τους

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.