Header Image

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

FREE PASS 16.00

ABILITIES DAYS 2023

Αbilities Days είναι οι μέρες γιορτής των ανθρώπων με ορατές και αόρατες αναπηρίες   όπου υλοποιείται από το 2019 μέσα από μια πολυδιάστατη εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μέσω προώθησης της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών συμβάλλοντας στην κατάργηση των στερεοτύπων σχετικά με την αναπηρία. Για αυτό, η φετινή θεματική “Sports Unlimited” επιδιώκει να αναδείξει αυτήν την πτυχή του αθλητισμού, ως ένα εργαλείο για την ανατροπή των στερεοτύπων που περιβάλλουν τις αναπηρίες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους αθλητές και παραολυμπιακά αθλήματα μεταξύ των οποίων το Βoccia, το Goalball και τη Ξιφασκία με αμαξίδιο. Ακόμη, θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο χειρήλατο ποδήλατο και το αμαξίδιο μπάσκετ. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

για αθλητές με διαφορετικές αναπηρίες

# TZOYNTO

για αθλητές με οπτική βλάβη

Βασική αρχή του Τζούντο είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο. Το Τζούντο Τυφλών  (Ανδρών) συμπεριλήφθη στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών αγώνων της Σεούλ το 1988 και το Τζούντο Γυναικών στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 2004. Ο αγώνας διεξάγεται πάνω σε στρώμα 10Χ10μ., το λεγόμενο τατάμι, «με περιοχή κινδύνου μήκους ενός μέτρου και εξωτερική περιοχή ασφαλείας μήκους 3 με 4 μέτρων. Ο αθλητής του Τζούντο (Τζουντόγκα) φοράει την στολή του Τζούντο το Τζουντόγκι. Σε έναν αγώνα ο ένας φορά μπλε και ο άλλος λευκό. Μια από τις διαφορές με το Τζούντο βλεπόντων είναι ότι επιτρέπεται η σωματική επαφή των δυο αθλητών πριν την έναρξη του αγώνα.

#BOCCIA

για αθλητές με κινητική βλάβη

Το Μπότσια είναι διασκευασμένη μορφή του ιταλικού αθλήματος Μπότσε και έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή κινητική αναπηρία. Αποτελεί παραολυμπιακό άθλημα και παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Το μπότσια παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες την μπάλα τους, όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα (jack).

# ΧΕΙΡΗΛΑΤΟ

To design στην υπηρεσία του ανθρώπου

Το χειρήλατο ποδήλατο είναι ένα αθλητικό όχημα που σχεδιάστηκε για άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα που επιτρέπει στον αναβάτη να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να κινηθεί. Αυτό το αθλητικό όχημα προσφέρει την ευκαιρία στους ανθρώπους με αναπηρία να ασκούνται και να απολαμβάνουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία της κίνησης. Είναι ένα μέσο που προωθεί τη φυσική ενδυνάμωση και την ψυχική ευεξία, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη συμμετοχή σε αθλητικούς αγώνες και κοινωνικές δραστηριότητες.

#GOAL BALL

για αθλητές με οπτική βλάβη

Το Goalball δημιουργήθηκε ειδικά για τυφλούς και ατόμα με προβλήματα όρασης. Παίζεται σε μια πίστα με στόχους στις δύο πλευρές, ενώ οι αθλητές φορούν μάσκες που τους καλύπτουν τα μάτια. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να ρίξουν μια μπάλα με κουδούνακι μέσα της προς τον αντίπαλο στόχο, με σκοπό να την εμποδίσουν να περάσει την γραμμή του δικού τους στόχου. Το Goalball αναδεικνύει τη σημασία της ακρίβειας, της ακοής, και της συνεργασίας. Το Goalball προσφέρει μια ευκαιρία στους τυφλούς αθλητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να αγωνιστούν και να επικοινωνήσουν με άλλους μέσω του ήχου.

# ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

To design στην υπηρεσία του ανθρώπου
Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με σωματική βλάβη. Έγινε ευρέως γνωστή για την πολύχρονη πια δράση της, στα Ελληνικά και διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα, μαζί με μια ομάδα εξαίρετων και καταξιωμένων συντελεστών από το χορό, τη μουσική και το θέατρο,συνοδοιπόρων όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τολμηρή προσπάθεια.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Συνεργάτες σε μία πολυδιάστατη διοργάνωση

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.