Header Image
LOGO_HACK_new

ONLINE

NOVEMBER

REGISTER NOW

DESIGN & CARE HACKATHON

για δεύτερη φορά στην Ελλάδα - φετος διαδικτυακα!

Πρόκειται για τον καθιερωμένο πλέον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που έχει ως στόχο να συνδυάσει το design με την φροντίδα και την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων. Να αξιοποιήσειτο κοινωνικό marketing, ανατρέποντας τα στερεότυπα γύρω απο την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, να ενημερώσει το ευρύ κοινό για θέματα πρόληψης αλλά ταυτόχρονα να ενδυναμώσει τους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία.

«Recycle Life - your Body»

Ναι στη Δωρεά Οργάνων, ναι στην μεταμόσχευση!

Η μεταμόσχευση είναι η 2η ευκαιρία για ζωή και η πανδημία του COVID-19 δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Σε ένα ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και ζωής το design και το κοινωνικό  marketing έρχονται να δώσουν την λύση. Στο φετινό, διαδικτυακό διαγωνισμό «Design & Care Hackathon 2020» οι καλλιτέχνες καινοτομούν και σχεδιάζουν από απόσταση.  Ενώνουν τις δυνάμεις τους,  σπάζοντας τα taboo για την δωρεά οργάνων με ένα κοινό στόχο: ενημέρωση  για την σημασία της δωρεάς οργάνων και αύξηση των μεταμοσχευσεων με την ενεργοποίηση των πολιτών.     

Την 1η Νοεμβρίου, καθιερωμένη ως πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων, ξεκινούν οι online καταθέσεις των σχεδίων. Μπες το hackathon 2020 και σχεδίασε για την 2η ευκαιρία στην ζωή. 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Α'Βραβείο

Χρηματικό έπαθλο
500 ευρώ

Β' Βραβείο

Χρηματικό έπαθλο
300 ευρώ

Γ' Βραβείο

Χρηματικό έπαθλο
200 ευρώ

Δ' & Ε' Βραβείο

Ψηφιακές γραφίδες
Wacom

10 Finalists

Αναμνηστικός
Έπαινος

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Recycle Life - your Body

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΜΕΤΖΗΤΑΚΟΣ

Διευθυντής Τομέα Γραφιστικής Π.Α.Δ.Α.

ΓΙΟΥΛΗ ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΥ

Συντονίστρια Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΤΗΣ

Διευθυντής Visual Arts IEK ΔΕΛΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Διευθύντρια Τμήματος Animation & Interactive Media στον ΑΚΤΟ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Recycle Life - your Body

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές κα επαγγελματίες από τον καλλιτεχνικό χώρο (σχεδιαστές/γραφίστες/καλλιτέχνες):  ατομικά ως φυσικά πρόσωπα, ως νομικό πρόσωπο (π.χ. δημιουργικό γραφείο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Timeline

2020
1. KICK OF – Design & Care Hackathon UAD 20

Την 1 Νοεμβρίου  του 2020 – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων –  ξεκινάει διαδικτυακά ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός Design & Care Hackathon 2020. Νέοι και νέες σχεδιαστές καλούνται να σχεδιάσουν T-Shirt stamps της collection «Recycle Life- your Body» που έχει στόχο να σπάσει τα taboo  και να αναδείξει την αξία της Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων. 

2. APPLICATIONS – Design & Care Hackathon UAD 20

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν να καταθέτουν τα σχέδια τους από την 3/11/2020 αποστέλλοντας τα στην φόρμα κατάθεσης  σύμφωνα με τις προδιαγραφές  και αφού διαβάσουν τους όρους του διαγωνισμού. Επιλέξιμοι είναι φοιτητές, απόφοιτοι εικαστικών σχολών (γραφιστικής κλπ) ως φυσικά πρόσωπα ή επαγγελματίες / ατελιέ στο χώρο της γραφιστικής και επικοινωνίας. Για οποιαδήποτε απορία στείλτε μας στο abilities.gr@gmail.com 

3. EVALUATION – Design & Care Hackathon UAD 20

Την Πέμπτη 26/11/2020 στις 23.59 θα λήξει η προθεσμία κατάθεσης σχεδίων, ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγησή τους από την κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 10 καλύτερα σχέδια, τα οποία θα βραβευθούν με έπαινο από τη διοργάνωση του διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή θα κρίνει τα καλύτερα 10 σχέδια σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

 • α) γενική αισθητική
 • β) μοναδικότητα, πρωτοτυπία, καινοτομία
 • γ) ξεκάθαρο μήνυμα

 

4. ONLINE VOTING – Design & Care Hackathon UAD 20

Τα 10 σχέδια με την υψηλότερη βαθμολογία είναι οι 10 finalist. Τα σχέδια θα τεθούν σε online ψηφοφορία για μια εβδομάδα από τις 30/11 – 06/12/2020 από το κοινό,  για τη διεκδίκηση των επάθλων.

5. WINNERS – Design & Care Hackathon UAD 20

Στις 06/12/2020 και ώρα 23:59, θα κλείσει η ψηφοφορία κατά την οποία, θα αναδειχθούν τα σχέδια με τις περισσότερες ψήφους. Οι 10 finalist  θα βραβευτούν και θα τους απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία με την εξής σειρά

 • Το 1ο σχέδιο σε ψήφους, επιβραβεύεται με το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ,
 • Το 2ο και 3ο σχέδιο σε ψήφους επιβραβεύονται με το χρηματικό έπαθλο των 300 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα
 • Το 4ο & 5ο σχέδιο θα επιβραβευθούν με  μια ψηφιακή γραφίδα Wacom, έκαστο
 • Στους σχεδιαστές των 10 finalist σχεδίων θα απονεμηθούν αναμνηστικά έπαθλα.
6. AWARDS – Design & Care Hackathon UAD 20

Την 8 Δεκεμβρίου 2020, θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα δημοσιευτούν τα σχέδια με τα έπαθλά τους.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.