Header Image
LOGO_HACK_new

TECHNOPOLIS

26 OCTOBER

BUY TICKET

DESIGN & CARE HACKATHON

Πρόκειται για τον 1ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Design & Care» Hackathon που έχει ως στόχο να συνδυάσει το design με την φροντίδα και την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων. Να αξιοποιήσει το κοινωνικό marketing ανατρέποντας τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, να ενημερώσει το ευρύ κοινό για θέματα πρόληψης αλλά ταυτόχρονα να ενδυναμώσει  τους ίδιους τους ανθρώπους με αναπηρία.  

Νέοι σχεδιαστές/γραφίστες/καλλιτέχνες καλούνται  να σχεδιάσουν στάμπες για τα πολυ βραβευμένα T-shirt ενδυνάμωσης ΑμεΑ/Χρόνιες παθήσεις «unlimited reaction». Οι υποψήφιοι θα σχεδιάσουν στάμπες για τις collection που αντιστοιχούν σε διαφορετική θεματική αναφορικά με αναπηρία ή πάθηση: «Breath Unlimited» (Κυστική Ίνωση), «Rare is Unique» (Σπάνιες Παθήσεις) «Recycle Life- your Body» (Δωρεά Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων) και «Unlimited Abilities» (Ικανότητες ‘’χωρίς περιορισμούς’’ των ΑμεΑ). 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Timeline

2019
1. REGISTRATIONS

Για να συμμετέχει κάποιος στον διαγωνισμό πρέπει να ενημερώσει για το ενδιαφέρον του, στέλνοντας  email με τίτλο (Design & Care Hackathon) στο humane.gr@gmail.com, όπου και θα του αποσταλθούν οι λεπτομέρειες τoυ διαγωνισμού (μέχρι τις 26/10 στις 11.00 πμ). Επιλέξιμοι είναι φοιτητές & απόφοιτοι εικαστικών σχολών (γραφιστικής κλπ), αλλά  και άτομα οποιαδήποτε καλλιτεχνικής κατάρτισης ηλικίας μέχρι 40 ετών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κατηγορίες θεμάτων είναι οι εξής: 

STAMPS
– Breath Unlimited || για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση
– Rare is Unique || για τις σπάνιες παθήσεις
– Unlimited abilities || για τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρία
– Recycle Life – your body || για τη δωρεά οργάνων

LOGO
– Invisible Disabilities για τις αόρατες αναπηρίες

2. HACKATHON DAY

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στον χώρο του Innovathens τον Σεπτέμβριο του 2019, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν από το πρωί στις 11.00 μέχρι και τις 16.00 όπου θα παραδώσουν τα υποψήφια έργα τους. Μπορούν να έχουν επεξεργαστεί και σχεδιάσει τις στάμπες και πριν την συγκεκριμένη ημέρα και να αξιοποιήσουν την γνώμη των επισκεπτών εκθέτοντας τα προσχέδια τους σε ειδικό χώρο εντός του κτιρίου. Τα σχέδια θα παραδοθούν στα μέλη της διοργάνωσης και θα δοθεί το χρονικό διάστημα 3 ωρών ώστε η κριτική επιτροπή να επιλέξει τα 5+1 καλύτερα σχέδια, ένα για κάθε κατηγορία(όροι διαγωνισμού). Τα βραβεία θα δοθούν στην τελετή λήξης στις 20.00 στο αμφιθέατρο sto Gazi Music Hall, Ιερά οδό 11 & Πειραιώς. 

3. HACKATHON AWARDS

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στον χώρο του Αμφιθεάτρου (Gazi Music Hall, Ιερά οδός 11 & Πειριαώς) στις 20.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των 5+1 σχεδίων (stamps+logo) που ξεχώρισαν από την κριτική επιτροπή (κριτική επιτροπή εδώ). Τα συγκεκριμένα σχέδια θα τυπωθούν και θα κυκλοφορήσουν λίγο καιρό μετά το event, ενώ οι σχεδιαστές θα παραλάβουν τα εξής βραβεία:

 • (5) wacom ψηφιακές γραφίδες (μία για κάθε stamp/κατηγορία + μία για λογότυπο)
 • (1) χρηματικό έπαθλο των 300 ευρώ

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.