Header Image

Ελίνα Μιαούλη

Μεταφράστρια, Αρθρογράφος και Ακτιβίστρια
Κριτική Επιτροπή-2021

Η Ελίνα Μιαούλη είναι Μεταφράστρια, Αρθρογράφος και Ακτιβίστρια για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Σπούδασε Μετάφραση στο Institut supérieur des traducteurs et interprètes του Βελγίου, Κοινωνικές Επιστήμες στο Open University της Αγγλίας, και στη συνέχεια Επιμέλεια και Διόρθωση Λογοτεχνικών Κειμένων στις Εκδόσεις Μεταίχμιο στην Ελλάδα.

Εργάστηκε στις Βρυξέλλες για πολλά χρόνια ως Αρθρογράφος, κι έπειτα ως Συντάκτρια Ενημερωτικών Δελτίων γύρω από τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ από το 2006 συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους ως εξωτερική Μεταφράστρια και Επιμελήτρια.

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, ούσα η ίδια ασθενής με Σπάνια Πάθηση, αρθρογραφεί σε περιοδικά για τα Σπάνια Νοσήματα, ενώ το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα spanios.gr, ένα εθελοντικό εγχείρημα ενημέρωσης που στοχεύει τόσο να παρέχει σε ασθενείς και φροντιστές χρήσιμες πληροφορίες και σχετική αρθρογραφία, όσο και να ευαισθητοποιήσει την Κοινωνία γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τη σπάνια Κοινότητα.

Τέλος, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, και ειδικότερα Αντιπρόεδρος, του Συλλόγου «95», Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς», ο οποίος έχει ως όραμα να υποστηρίξει τους Σπάνιους και τους Αδιάγνωστους Σπάνιους Πάσχοντες στην Ελλάδα, υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για την εικαστική σύλληψη και δημιουργία του ενημερωτικού υλικού του Σωματείου.

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.