Header Image

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΒΕΛΗΣ

Μεταμοσχευμένος Ασθενής, Μέλος ΔΣ Συλλόγου "Η Σκυτάλη"
Challenge-2020-Ασθενείς

Είμαι μεταμοσχευμένος σε 2 πνεύμονες. Η περιπέτειά μου ξεκίνησε το 1994 όταν μια λανθασμένη διάγνωση στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μου έδινε 3 μήνες ζωής. Από τότε και μέχρι το 2003 ήμουν στην ζωή με οξυγόνο και κορτιζόνη. Συστηματική θεραπεία (όσο ήταν δυνατόν) έλαβα από το 2003 (9ος μήνας) μέχρι και το 2009 από την πνευμονολογική κλινική του ΝΝΑ.

Τον Ιανουάριο του 2010, μην μπορώντας το ΝΝΑ να κάνει κάτι περισσότερο, με παρέπεμψε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Εκεί ήμουν σε λίστα αναμονής χωρίς όμως να γίνονται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Το Δεκέμβριο του 2010 έστειλα επιστολή σε 10 κέντρα μεταμοσχεύσεων. Οι απορριπτικές απαντήσεις έρχονταν η μια πίσω από την άλλη. Μέχρι που έγινε το θαύμα. Με κάλεσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου για μια πρώτη αξιολόγηση.

Στις 10-1-2011 πήγα για αξιολόγηση και με το πέρας της με τοποθέτησαν στην «Ομάδα Άμεσου και Υψηλού κινδύνου». Στις 10-5-2011 πήγα στην Γερμανία. Για 20 μέρες έκανα εξετάσεις σε καθημερινή βάση. Μεταμόσχευση έκανα στις 25-8-2011, ενώ μέχρι τότε έφτασα στην πόρτα του χειρουργείου άλλες 3 φορές. Από τότε και μέχρι σήμερα ζω μια φυσιολογική ζωή και έχω αποκτήσει και 2 υπέροχους «γονείς» στη Γερμανία. Χάρη στην γενναιοδωρία αυτών των ανθρώπων… ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑ!

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.