Header Image

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΡΒΟΥ

Homo Ergo

Ονομάζομαι Χριστίνα Σέρβου και είμαι μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Την περυσινή χρονιά, στο πλαίσιο του Ομίλου Επιχειρηματικότητας του σχολείου μας, δημιουργήσαμε την εικονική επιχείρηση «Homo Ergο». Με αφορμή τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece,όπου και προκριθήκαμε στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας, αναζητήσαμε λύσεις για σύγχρονα προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας που δεν καλύπτονται από το κράτος ή την αγορά. Θέλοντας να δοκιμάσουμε κάτι καινοτόμο και, ταυτόχρονα να ασχοληθούμε με τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν Όμιλο Επιχειρήσεων με αντικείμενο τον τομέα της υγείας. Έτσι, αποφασίσαμε η Homo Ergo να είναι μία μητρική εταιρία και μέσω των θυγατρικών της εταιρειών CardioBit, Prevent-U, Diabeates και Humaid, να στοχεύσει όχι μόνο στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ασθενών αλλά και στην ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Η CardioBit είναι μία συσκευή που ανάλογα με τις καρδιακές ενδείξεις του χρήστη ειδοποιεί ασθενοφόρο. Στην Prevent-U ο χρήστης, μέσω εφαρμογής, ενημερώνεται για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Η Diabeates ενημερώνει τον χρήστη για τις απαραίτητες μονάδες ινσουλίνης ανάλογα με την διατροφή του. Η Humaid δίνει χρήματα σε κοινωνικές επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα, θέλοντας να επιφέρουμε μία κοινωνική αλλαγή στον τομέα αυτό. Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα πάρει μέρος με μεγάλη του χαρά στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο των «Unlimited Abilities Days».

SOON_AVAILABLE

  ΠΡΟΤΕΙΝΕ 

  ΟΜΙΛΗΤΗ.

   
   

  Προτείνω για υποψήφιο:

  Γνωρίζετε προσωπικά τον προτεινόμενο Ομιλητή; Είναι εντάξει αν δεν τον γνωρίζετε προσωπικά.

  Φύλλο:

  Πώς σχετίζεται η ομιλία σας ή του προτεινόμενου Ομιλητή με την ανάδειξη των ικανοτήτων ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις ή την ενδυνάμωσή τους;
  Επιλέξτε σε ποιές κατηγορίες εντάσσεται η δραστηριότητά του ομιλητή που προτείνετε:

   
   

   

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

  ΓΙΝΕ

   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ.

   

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις έχουν ικανότητες και μάχονται για μια ζωή χωρίς περιορισμούς.

  Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις αλλά και ο κάθε πολίτης έχουν ικανότητες. Η ενημέρωση, η εξοικείωση, η προσβασιμότητα, η ισότιμη ένταξη και η αποδοχή της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο.

  Η κοινωνία των πολιτών, εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή! Οι συνέργειες και συνεργασίες είναι το κλειδί για να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές. Μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανατροπή των περιορισμών. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε εάν έχεις:

  α) διαδραστική δράση σχετική με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις, στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό
  β) ενημερωτικό περίπτερο (έως 1,5 τ.μ.)

  Επικοινώνησε μαζί μας στο abilitiesdays.gr@gmail.com.

  Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
  που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

   ΓΙΝΕ 

   ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ.

    
    

   Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο event στην Ελλάδα το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των ανθρώπων με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, ακτιβιστών, κοινωνικών επιχειρηματιών καθώς και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην υποστήριξή τους. Σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της ομάδας του «UNLIMITED ABILITIES DAYS» και να μοιραστείς μαζί μας την ενέργεια, το πάθος και τη δημιουργικότητα σου.
   Μπες στην ομάδα μας και έλα να δημιουργήσουμε μια μοναδική εκδήλωση η οποία θα γίνει θεσμός. Θα αλλάξει το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητές μας και θα κάνει τον κόσμος ανθρώπινο. #Be Humane

   Μέγεθος μπλούζας *
   Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι εθελοντές θα φοράνε μπλούζα με το λογότυπο της εκδήλωσης. Παρακαλούμε σημειώστε μέγεθος που επιθυμείτε να έχει η μπλούζα σας.

   Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
   που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

     
     

    Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για την ανατροπή στερεοτύπων και την καλλιέργεια της αποδοχής της κοινωνίας γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις. Εάν είστε δημοσιογράφος και ασχολείστε ή έχετε ενδιαφέρον για κάποια από τις ακόλουθες θεματικές: υγεία, κοινωνία και καινοτομία, θα χαρούμε να συμμετέχετε στο «UNLIMITED ABILITIES DAYS». Παρακάτω μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.
    *Στα Μέσα που ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί επικοινωνίας, υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης αποκλειστικών συνεντεύξεων/άρθρων έως και μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση.

    Μετά την εκδήλωση θα σας κοινοποιηθεί φωτογραφικό υλικό.

    Το πρώτο event για τους ανθρώπους με ικανότητες,
    που ξεπερνούν κάθε περιορισμό.