ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ιαν 14, 2021

Εκπρόσωπος Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος & Φίλων

EYH ΟΡΦΑΝΟΥ

Δεκ 11, 2020

Είμαι η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου “Μαζί για Ζωή”

Ευη Ορφανού
Το όνομά μας δηλώνει το στόχο μας: να παλέψουμε ανυποχώρητα, με όλες μας τις δυνάμεις, με αποφασιστικότητα και σθένος, συλλογικά και με πνεύμα αλληλεγγύης («ΜΑΖΙ»), για το αναφαίρετο δικαίωμά μας «ΓΙΑ ΖΩΗ»! Για την οριστική νίκη μας επί του νοσήματος. Παραμένουμε σταθερά δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο και τασσόμαστε μαζί του. Για τη ζωή του, τη ζωή μας και, εν τέλει, τη ζωή όλων μας! Στηρίζουμε την δωρεά οργάνων και συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη αλυσίδα. ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΣΑ

ΜΑΡΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Δεκ 09, 2020

Το 2005 ήταν εθελόντρια Νοσηλεύτρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και έκανε την πρακτική της άσκηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παράλληλα ξεκίνησε την εθελοντική της προσφορά στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα» http://www.iliahtida.gr.

Η εθελοντική της δράση περιλάμβανε τη δημιουργική απασχόληση των καρκινοπαθών παιδιών στο play room της Κλινικής Αιματολογίας- Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και την οργάνωση και διαχείριση εθελοντικής ομάδας στον ίδιο χώρο και για τον ίδιο σκοπό. Από την πρώτη μέρα η αγάπη της για τα παιδιά που έδιναν γενναία τη μεγάλη τους μάχη, γιγαντώθηκε, όπως και η βαθιά της πίστη στο έργο που επιτελούσε η Ηλιαχτίδα. Από το 2012 έως σήμερα αγωνίζεται από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με όλους τους ανθρώπους της οργάνωσης με στόχο τη στήριξη των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους μέσω της παροχής ψυχολογικής και οικονομικής φροντίδας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των μικρών ασθενών.

ΜΕΜΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Δεκ 07, 2020

Η κα Μέμη (Μαρία) Τσεκούρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον τομέα της Κοσμετολογίας/αισθητικής ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ξεκίνησε να εργάζεται στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, ως διοικητική υπεύθυνη του εργαστηρίου. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της συμμετείχε σε ερευνητικά πρωτόκολλα που αφορούσαν τα μεταβολικά νοσήματα των οστών και είχε την ευθύνη διεκπεραίωσής τους. Παράλληλα, ξεκίνησε το κοινωνικό της έργο στον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση και από το 2002 έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα. Διαθέτει μεγάλη πείρα στην διαχείριση των ασθενών με χρόνια μυοσκελετικά νοσήματα και έχει καταφέρει να φέρει κοντά την επιστημονική κοινότητα και τους ασθενείς μέσα από τα ποικίλα προγράμματα που έχει υλοποιήσει ως Σύλλογος Ασθενών. Υπό την Προεδρία της, ο Σύλλογος Πεταλούδα έχει κερδίσει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 285 χώρες για την δράση του.

ΕΛΕΝΗ ΡΕΠΑ

Δεκ 07, 2020

Το όνομά μου είναι Ελένη Ρέπα. Γεννήθηκα στη Γερμανία και ζω στη Θεσσαλονίκη.
Έχω σπουδάσει σε ιδιωτικό κολέγιο, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, με εξειδίκευση
στον αεροπορικό τομέα, απ’ όπου και πήρα το πτυχίο της ΙΑΤΑ-UFTAA TOURISM AND AIR
STUDIES. Έχω εργαστεί σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε ταξιδιωτικά γραφεία και στο
αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
Γνώρισα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες το
2009, όταν η μεγαλύτερη κόρη διαγνώστηκε με Νεανικό Σκληρόδερμα. Το 2011, έγινα
μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2014 είμαι πρόεδρος του Συλλόγου. Το 2016
ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων
παιδιών με ρευματικές παθήσεις, ΡευΜαΖην, και ήμουν πρόεδρος της Διοικούσας
Επιτροπής για ένα χρόνο. Από το 2017, κατέχω τη θέση του ταμία της Ομοσπονδίας.